Rpg příběhy

Jsme skupina hráčů, kterou spojuje záliba ve hraní TTRPG her s důrazem na hraní rolí, vcítění se do postav a improvizaci. Pořádáme dětské LARPové tábory a festival Brnocon.

LARP Tábor 2023: Poslední tvrz

Datum konání: 13.8. – 25.8. 2023

Tento tábor je vhodný pro děti ve věku 10-15 let. V případě drobné věkové odchylky nás neváhejte kontaktovat.

📜 Přihlášky: formulář ZDE

Kde? Vojtěchov – skautská základna.

O čem tábor bude?

Tábor je koncipován formou hraní postav v příběhu, který se prolíná celým táborem. Děti po celou dobu tábora vystupují za svou vytvořenou postavu (podle postavy si přinesou i adekvátní kostým). 

Děti si před příjezdem vyberou povolání pro své postavy (např. bojovník, druid, kouzelník, viz níže). Během hry budou jejich postavy získávat nové schopnosti a vybavení. Svoji postavu mohou podtrhnout také tím, že svojí postavu stylizují do elfa, člověka a nebo trpaslíka.

V příběhu budou děti vystupovat jako dobrodruzi ve světě nevyzpytatelných kouzel a statečných hrdinů. Budou podstupovat různé logické i pohybové úkoly, naučí se šermovat s měkčenými zbraněmi a využívat nové schopnosti svých postav. Do námi připraveného příběhu mohou děti vstupovat a je de facto na nich, jak se celotáborový příběh vyvine a jak se vypořádají s překážkami v kouzelném světě.

Vylepšování tábora skrze postup v příběhu

Naše tábořiště se proto po dobu tábora promění v menší středověké městečko. Některé budovy budou mít speciální význam pro hru – např. v laboratoři mohou dobrodruzi přijít na nové lektvary, v obchodě bude možné měnit herní zlaťáky a stříbrňáky za lepší vybavení. Tyto budovy bude také možné vylepšovat, aby dávaly hráčům zajímavější výhody.

Fantasy příběhy a společné zážitky

Některé děti znají RPG hry z prostředí počítačových her. Účastí na našem táboře si mohou vyzkoušet, že nejen hry na počítači, ale také hry v přírodě mohou být velká legrace a zábava. Na táboře se budeme kromě naší celotáborové hry věnovat i různým soutěžím, opékání a zpěvu kolem táborového ohně, případnému koupání a dalším aktivitám.

Co ještě bude součástí tábora?

  • úklid a pomoc v kuchyni a jídelně
  • míčové hry 
  • kreativní a kooperativní hry
  • koupání 
  • kolektivní soutěže
  • výroba vlastní kožené středověké ozdoby na ruku nebo čelenky

Úvod do příběhu: Poslední tvrz

Mladým dobrodruhům se podařilo vysvobodit čarodějku Melisu ze zakletí. Melisa proto mohla přemluvit kapitána Brena, který měl dobrodruhy na starosti, aby všichni společně opustili Poslední tvrz. Zlo totiž ovládlo okolní lesy a temná bytost byla čím dál neodbytnější.

Celá posádka se vydala dále na západ k městečku Větrov. Brzy však zjistila, že městečko má své problémy. Do Větrova před nedávnem přijel hamižný baron se svými zlatokopy. Runové pláště, skupina mudrců a tajuplných mágů, se uzavřela do své laboratoře a obyvatelé vedou mezi sebou spory.

Kapitán Bren dostal na starost starou kasárnu s vězením a čarodějka Melisa se stala uznávanou a důležitou ženou, kterou většina místních nyní považuje za pravou vládkyni městečka.

Naši mladí dobrodruzi tak zůstávají ve Větrově a mohou se přidat k tajuplným Rudým plášťům, ziskuchtivému baronovi, nebo k žoldnéřům kapitána Brena. A zatím jen někteří tuší, že za zdmi Větrova se v divočině opět shlukují temné síly.

Vyberte si s dětmi jejich herní povolání:

Původní povolání:
  • Bojovník – Soustředí se na boj a získává v něm pro sebe a své spojence výhody nejen v boji proti lidem, ale také proti nestvůrám a netvorům.
  • Kouzelník – Ovládá různé typy magie a širokou škálu kouzel od ohnivých střel až po neviditelnost.
  • Alchymista – Zkoumá a bojuje s nadpřirozenem, různými duchy a nemrtvými a vytváří silné posilující lektvary a pokusy.
  • Druid – Zaměřuje se na spojení s přírodou, ochranu zvířat, ale také se učí různá oslabující, nebo povzbuzující kouzla.
  • Tulák – Mistr rychlé, tiché a nenápadné akce, zkušený zálesák a hledač pokladů, obstojí jak v boji, tak v různých lstí.
Nová povolání:
  • Vlkodlak – Čerpá svou sílu z proměny v příšeru, dokáže zastrašovat své nepřátele a stopovat je. (lze získat jen na táboře při zvláštních událostech)
  • Rytíř světla – Bojovník pravdy a spravedlnosti, v boji ochraňuje své spojence a má výhody proti nemrtvým.
  • Nekromant – Využívá zákeřných kouzel k oslabení svých nepřátel a dokáže manipulovat s životem i smrtí.

Nezapomeňte, že si vaše děti mohou vybrat i rasu, za kterou budou hrát. Kromě lidí jsou na výběr ještě elfové a trpaslíci.

Je dobré vědět, co si vaše děti vybraly a podle toho zvolit vhodný kostým. O přesných informacích se dozvíte detaily po přihlášení, nejpozději však 2 měsíce před táborem.

Kostým můžete s dětmi vyrobit, nebo ho klidně koupit. Tak či tak je nutné ho poslat ke schválení zasláním jako foto na náš email rpgpribehy@gmail.com. Nemusí se jednat o autentický středověký kostým, ale naším cílem je, aby děti byly v kostýmech, které odpovídají postavě (tj. povolání a rase), za které budou hrát.

Kostýmy a rekvizity jsou nedílnou součástí tábora. Pomáhají udržovat příběhovou atmosféru.

Výbava bojovníků a dobrodruhů

Zbraně

Součástí naší celotáborové hry jsou také souboje měkčenými zbraněmi. Měkčené zbraně se dají koupit, nebo vyrobit. Platí pravidlo, že by neměly mít dřevěný či jiný tříštivý střed. Nejvhodnější materiál je laminát k tomu určený.

Měkčené zbraně můžeme také za poplatek zapůjčit (nutná záloha). 

Co se týče luků a kuší, maximální nátah takové zbraně je povolen do 10 kg a hlavice šípů musí být měkčené. Jde nám především o bezpečnost při hře.

Kdybyste měli jakékoliv otázky, rádi je zodpovíme buď emailem, nebo telefonicky.

Ochrana

Doporučujeme přibalit k vybavení vašich mladých dobrodruhů i kožené rukavice, nebo chrániče předloktí a holení (nátepníky a náholenice).

Štíty 

Štíty jsou povoleny, ale pouze pokud nemají žádné ostré hrany a okraje jsou obalené kůží, nebo vrstvami kobercových pásek.

Brnění 

Zbroje, nebo jejich různé části mohou vašim mladým dobrodruhům poskytnout velkou ochranu. Není podmínkou je vlastnit. Pro potřeby hry rozlišujeme dva druhy zbrojí:

  • prošívané zbroje, batvaty, kožené zbroje a kožené přilby
  • kroužkové košile, kroužkové kukly a železné zbroje a přilby

Frakce

Velkou novinkou v tomto roce jsou frakce, což jsou vlastně týmy, kam děti budou rozděleny. Děti budou rozděleny do 3 frakcí, které operují v určitých momentech společně a jindy zase soutěží mezi sebou. Každá frakce bude mít unikátní výhody a vliv na městečko Větrov a okolí herního světa.

Cena tábora

Účastníci, kteří se závazně přihlásí, dostanou od nás slevu na produkty od obchodu imago a to ve výši 10%. Tento obchod poskytuje vhodné LARPové vybavení, dobové oblečení či jiné pomůcky, jejichž využití děti najdou právě na našem táboře.

Cena:  6 600 Kč (vlastní doprava)

Cena zahrnuje:

  • ubytování
  • pojištění
  • strava – jídlo 5 x denně (snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře)
  • příprava a realizace programu pro celotáborové aktivity
  • permanentní dohled odborného zdravotníka
  • odměny, ceny, památeční předmět

Doprava vlastní: 

  • Příjezd: 13. 8. 2023 v časových oknech 15:00 – 16:00 (přesný čas každému bude sdělen předem) 
  • Odjezd: 25. 8. 2022 do od 10:00 do 11:00 (po této hodině  je objekt již předán)  

Při příjezdu na tábor mějte připravené:

  • Bezinfekčnost, potvrzení od lékaře (bez něj nelze dítě na tábor přijmout)
  • Kartičku zdravotní pojišťovny (může být i kopie)
  • Léky, které dítě užívá (v dostatečném množství, v uzavíratelném a podepsaném sáčku, krabičky léků také podepsat!!)
  • Posudek o zdravotní způsobilosti dítěte k účasti na zotavovací akci, táboře a škole v přírodě /dle vyhlášky.148/2004 Sb./
  • Kapesné (menší děti – nejlépe v nadepsané obálce se jménem, starší si ohlídají samy)
  • Přibalte dětem pití a malou svačinu
  • Spacák, polštářek a prostěradlo (ideálně podepsané/označené)
  • Ešus (nebo talíř), hrnek a příbor a uzavíratelnou lahev na pití
  • Kostým dobrodruha, ve stylu středověkých rytířů, čarodějů a alchymistů

Organizaátoři

Samozřejmostí je profesionální tým, který o děti po celou dobu tábora pečuje. Náš spolek slučuje právě takovéto zkušené a zdatné vedoucí. Někteří prošli mnoha tábory s jinou tématikou ale náš tábor je zaujal natolik žýe se rozhodli připojit se k našemu typu tábora.

Samozřjemostí je podle zákona účast zdravotníka na táboře ten je dosažitelný 24 hodin denně po celou dobu konání tábora.

Závěrem

Chtěli bychom upozornit, že skautské tábořiště, kde se náš tábor uskuteční, nemá přístup k elektřině. Dále chceme poprosit všechny rodiče, aby rozmluvili svým dětem touhu vozit na tábor mobilní telefony (v případě potřeby se dovoláte nám, vedoucím), rádia, reproduktory a jiné cennosti (např. šperky). Za tyto drahé věci bohužel nemůžeme nést zodpovědnost. Také vás musíme požádat, abyste nejezdili své ratolesti do tábora navštěvovat. Spíše pak musíme uklidňovat děti, kterým rodiče nepřijeli.

Těšíme na vás a vaše mladé dobrodruhy!

Zdraví tým Poslední tvrze


📜Přihlášky: formulář ZDE

Kontakt na hlavního organizátora:

© RPG PŘÍBĚHY 2023